2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: humanitárius

18 cikk 1/2 oldal

Az ENSZ humanitárius konvojt küldött Jordániából Szíriába

Az ENSZ ismét tudott humanitárius konvojt indítani a három évvel ezelőtt lezárt, majd október közepén újranyitott Dzsaber-Nasszíb határátkelőn keresztül Jordániából Szíriába – közölte a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA).

Az EU 20 millió eurós humanitárius segélyt hagyott jóvá Afganisztán számára

Az Európai Unió 20 millió euró (mintegy 6,4 milliárd forint) humanitárius segélyt biztosít Afganisztánnak a súlyos aszálykárok, valamint a polgárháború okozta nehézségek kezelésére és az otthonukat elhagyni kényszerültek támogatására – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Terroristákhoz juthattak a Szíriába küldött humanitárius segélyek

Terroristákhoz kerülhettek a Szíriának szánt humanitárius segélyek és támogatások Európából, mivel olyan módon jutottak el a háborús övezetbe, amely a nyomon követést egy idő után már nem tette lehetővé – mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Mikola: egyre súlyosabb a humanitárius helyzet

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára szerint egyre súlyosabb a humanitárius helyzet Szíriában és térségében, ezért a nemzetközi közösségnek segítenie kell.

Humanitárius célú fegyverszünet lépett életbe Aleppónál

Humanitárius célú fegyverszünetet léptetett életbe Aleppónál az orosz és a szíriai haderő, hogy a fegyvernyugvás ideje alatt a polgári lakosok és a kormányellenes fegyveresek elhagyhassák a város keleti negyedeit – közölte csütörtök reggel az orosz állami Rosszija24 hírtelevízió és a TASZSZ hírügynökség.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.