2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: HU-GO

9 cikk 1/1 oldal

Sokan veszik meg előre a matricákat

A sorban állás elkerülése érdekében vezette be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a január 1-jétől érvényes matricák elővételét, és az autósok élnek is a lehetőséggel.

NÚSZ: Ezermilliárdok jöttek be útdíjból

Bartal Tamás szerint jó döntés volt a hatvanperces szabály bevezetése az év elején, amit bizonyít, hogy több mint egymillióan vásároltak úthasználati jogot a türelmi időszakban.

Ömlenek az útdíjmilliárdok a költségvetésbe

Fél év alatt az egész évre tervezett útdíjbevételek 60 százalékát beszedte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató, 162 milliárd bevétel jutott a költségvetésbe.

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica értékesítése

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt május 27-én, vasárnap éjszaka egy és hajnali öt óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken.

Figyelmeztet, mielőtt büntet az útdíjszedő

Vasárnaptól változik a használatarányos elektronikus útdíj, a HU-GO bírságolási gyakorlata. A hibázást követő nyolc órában a felhasználó helyesbítheti az adatait, és ilyenkor szerényebb bírságot kell fizetnie, mint korábban. Ebben segíti a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató két ingyenes szolgáltatása, a bírságriasztás és az alacsony számlaegyenlegről szóló értesítés.

A NAV százmillió forintos áfacsalást derített fel

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) és a HU-GO elektronikus útdíjrendszer adatainak összefuttatása segítette egy százmillió forint értékű áfacsalási ügy fedezetének felderítésében a végrehajtókat – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.