2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: HPV

16 cikk 1/2 oldal

Idén is ingyenes a HPV elleni oltás

Az oltást indokolja, hogy a magyar nők körében a méhnyakrák okozta halálozás kiemelkedően magas, az európai uniós országok átlagának mintegy háromszorosa.

Idén is ingyenes az oltás

Novembertől ismét ingyenesen elérhető lesz a méhnyakrákot is okozó HPV (humán papillomavírus) elleni oltás minden hetedik osztályos lánynak.

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét, amelynek keretében a betegség veszélyeiről, az éves szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságáráról szóló programokat rendeznek szombatig.

Sokba kerülnek az ajánlott oltások

Jelenleg hét olyan betegség van, amely ellen létezik vakcina, de nem szerepel a kötelező védőoltások között, és nem jár rá tb-támogatás sem.

Sikeres a méhnyakrák elleni oltási program

Nyílt levélben mondott köszönetet a tiszti főorvos: Magyarországon immár százezer lány kaphatta meg a méhnyakrák elleni térítésmentes védőoltást.

ÁNTSZ: eddig a jogosult iskolás lányok 76 százaléka igényelte a HPV-oltást

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz (ÁNTSZ) eddig beérkezett adatok szerint a 7. osztályos lányok 76,1 százaléka igényelte iskolai oltás keretében a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást – mondta el az országos tisztifőorvos egy keddi háttérbeszélgetésen, Budapesten.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.