2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: hőségriadó

18 cikk 1/2 oldal

Hőségriadók nélkül is nőtt a fővárosi strandok forgalma

Bő 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe, ami azt jelzi, hogy az esős, hideg június ellenére sem tört meg az évek óta tartó folyamatos forgalomnövekedés – írja a Világgazdaság szerdai száma Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója tájékoztatása alapján.

Enyhítik a kánikula hatásait

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptette a vörös kódot.

Vörös kód lépett életbe tegnap

Mindenkinek érdemes betartania néhány alapszabályt, hogy az elkövetkező napokban várható extrém hőségben ne kerüljön veszélybe az egészsége.

Hőségben veszélyes a munka

A legtöbb munkáltató felkészült a múlt heti rendkí­vüli hőhullámra, de a hatóságok olyan esetekkel is találkoztak, amikor a munkavállaló ki volt téve az időjárás káros hatásainak.

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Budapesten mostanáig 36,7 Celsius-fok volt a fővárosi csúcsérték, amelyet 1921-ben mértek. Újpesten péntek délután 39,7 fokot mértek.

Meghosszabbították a hőségriadót

Legutóbb keddtől péntek éjfélig rendeltek el hőségriadót, ezt hosszabbították most meg vasárnap éjfélig.

Rekordbevételt várnak a strandfürdők

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekordvendégszámot és -bevételt érhet el idén a szakmai szövetség szerint.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.