2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Horthy Miklós

28 cikk 1/3 oldal

Véget nem érő háború kezdődött

Az Új világ született című első világháborús kiállítás harmadik része a háború utáni, 1918–1922 közötti új rend kialakulását mutatja be

Ritka Horthy-levél került kalapács alá

A felbecsülhetetlen történelmi dokumentum után rengetegen érdeklődnek, Horthy Miklós kormányzó kultusza erősödik, ráadásul Huszár Károly miniszterelnök autográf aláírása is megtalálható a levélen.

Család és nemzet

Most ismét sorskérdés előtt állunk: elfogyunk vagy nem fogyunk el? Fekete Gyula (Isten nyugtassa) évtizedekkel ezelőtt hajtogatta, hogy baj lesz ebből, ha nem történik sürgősen valami.

A titkos Horthy-bunkert is felfedezhetjük

Több mint ezerötszáz rendezvény, kiállítások, túrák és interaktív programok várják a közönséget országszerte a Múzeumok őszi fesztiválján október 1. és november 11. között.

A magyar feltámadás reményében

Horthy Miklós nevéhez fűződik a Nemzeti Hadsereg fővezérsége, a két világháború közötti Magyarország stabilitásának megteremtése és a trianoni diktátum revíziója.

Végletek – H, mint holokauszt

Rendhagyó kötettel lepte meg a közönséget Kőbányai János: megjelentette a Holokauszt olvasókönyv című vaskos, közel nyolcszáz oldalas kötetet.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.