2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Horthy-korszak

5 cikk 1/1 oldal

Széthulló királyság

A Horthy-korszak külpolitikája című monográfiasorozat ötödik kötete a második bécsi döntés előzményeit és nemzetközi kontextusát mutatja be.

Felsőoktatás a kiegyezés után

Eötvös József 1870-ben terjesztett elő javaslatot a Pesti Egyetem újjászervezésére, a Műegyetem létrehozására, valamint a második magyar tudományegyetem felállítására.

Gyálarét, Trianon szülötte

Gyálarét kacifántos történetében van grófi uradalom, közigazgatási irredentizmus és „racionalizált” szocialista településpolitika is.

Trianonjaink

Vizi László Tamás főiskolai tanár, a Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese hosszú évek óta kutatja Magyarország két világháború közötti történetét, s kiemelten foglalkozik a Trianon-témakörrel.

Könyvsorozat a magyar országgyűlések történetéről

Könyvsorozatot indított a hazai parlamentek történetéről az Országgyűlés Hivatala; a tervek szerint 2020 tavaszáig megjelenő tizenegy kötet közül az elsőt kedden mutatták be az Országgyűlési könyvtárban.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.