2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Hongkong

46 cikk 1/5 oldal

Álomkufárok

Egyik helyen törvényekkel próbálnak meg ellene küzdeni, máshol épp a kis lakások építésével kísérleteznek, hogy letörjék az egekbe szökő ingatlanárakat és bérleti díjakat.

Felavatta a világ leghosszabb tengeri hídját az elnök

Az 55 kilométeres hidat egy, a Gyöngy-folyó deltatorkolatában áthaladó, hosszú kígyózó autópályahíd és két mesterséges sziget között egy 6,7 kilométeres víz alatti alagút alkotja. 

Hongkong megtagadta a vízumot a Financial Times újságírójától

A hongkongi bevándorlási hivatal megtagadta a vízumot Victor Mallettől, a Financial Times újságírójától, aki egy olyan tanácskozáson elnökölt volna, melyen a már betiltott Hongkongi Nemzeti Párt is a résztvevők között volt – írta a brit Financial Times pénteken.

Hongkongot és Makaót fenyegeti a Mangkhut tájfun

A Fülöp-szigetek után vasárnap Dél-Kína, Hongkong és Makaó felé vette az irányt a Mangkhut tájfun, amely szakértők szerint az Egyesült Államokat sújtó Florence hurrikánnál is nagyobb pusztítást végezhet.

Áthidalták a Gyöngy-folyót

A China Daily szerint a világ leghosszabb tengeri hídjaként emlegetett, Hongkongot Makaóval és a szárazföldi Csuhajjal összekötő mérnöki műremeket akár májusban átadják a forgalomnak.

Jövőre folytatódhat a beruházások bővülése

Az év első felében a beruházási teljesítmény rekordot döntött, a több mint 2500 milliárd forintnyi fejlesztés 25 százalék fölött haladja meg az előző évi szintet.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.