2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: honfoglalás

12 cikk 1/2 oldal

A honfoglalás bűvöletében

Szeptember végéig látható a Tiszteld a múltat és éltesd tovább! című honfoglalás kori leletmásolatokat bemutató tárlat Tapolcán, a városi könyvtárban.

A honfoglalástól a kultúrvitákig

Izgalmas előadásokkal és koncertekkel öt év kihagyás után újra megrendezik a Magyarok Országos Gyűlését Ópusztaszeren.

Változnak az idők (2.)

Megérkeztek végre az új honfoglalók, akiknek nincsenek nemzeti önazonosságaik, nincsenek kulturális determináltságaik, nincsenek holmi gyökereik – semmijük sincs.

Újabb csoda Budafokon

Kő Boldizsár szobrászművész tervei alapján alakítanak ki rendhagyó játszóteret Budapest XXII. kerületének szívében.

Egyikük biztosan nem tér már vissza a másvilágról

Budapest területén több helyen kerültek már elő honfoglalás kori és korai államalapítás kori sírok, de a Harsánylejtőn negyvennégy, nagyjából azonos, nyugat–keleti tájolású sírt tártak fel alaposan a régészek.

Attila és Árpád nyelve

László Gyula először szobrász lett, majd művészettörténet, néprajz, magyar, földrajz, régészet következett, sőt bölcsészdoktori oklevelet is szerzett, és tanulmányutakat tett Angliától Görögországig.

Kaukázusi testvérek

A kutató szerint a legújabb adatok fényében nem zárható ki, hogy a honfoglalók magyar nyelven beszélőket találtak a Kárpát-medencében.

A zene honfoglalása

Többezres lelkes közönség előtt adta elő a hétvégén a magyarság sorsát elemző szvitet, a Honfoglalást a P. Mobil a Budapest Parkban.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.