2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: honduras

21 cikk 1/3 oldal

Karavánnal a paradicsomba

Trump 15 ezer katonát rendelt a határhoz, hogy megakadályozza az illegális migrációt, így sokan valószínűleg a mexikói oldalon ragadnak.

Honduras és Guatemala fékezné az USA-ba irányuló kivándorlást

Megállapodott Juan Orlando Hernández hondurasi és Jimmy Morales guatemalai elnök, hogy nekilátnak az állampolgáraikat kivándorlásra késztető okok felszámolásának, és büntetőjogi felelősségre vonják az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánok támogatóit.

Megpihent Dél-Mexikóban a menekültkaraván, összetűzés volt a hondurasi határon

Pihenőt tartott vasárnap a dél-mexikói Oaxaca államban lévő Tapanatepecben az Egyesült Államok felé tartó több ezer emberből álló menekültkaraván. Közben összetűzések voltak a mexikói-guatemalai határon álló hídnál, ahol a mexikói rendőrök megakadályoztak több mint ezer hondurasit a határát átlépésében.

Belépett Guatemalába a hondurasi kivándorlók karavánja

Közel háromezer, az Egyesült Államok felé tartó hondurasi kivándorló lépett be Guatemalába hétfőn, miután a guatemalai rohamrendőrök szemtanúk szerint csak rövid ideig tartóztatták fel őket a határon.

Hondurasi kivándorlók egy karavánja kilépésre készül a guatemalai határon

A szegénység elől menekülők százai csatlakoztak a hét végén hondurasi kivándorlók egy karavánjához a guatemalai határnál, hogy elkeseredett kísérletet tegyenek az átlépésre, és egy új élet reményében megpróbáljanak eljutni az Egyesült Államokba – számolt be róla vasárnap a migránsokat segítő egyik önkéntes.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.