2023. december 5., kedd, Vilma napja

Címke: Homolya Róbert

17 cikk 1/2 oldal

Gyorsabbak lesznek a gyorsvonatok

Felgyorsul a hazai vasútvonalak korszerűsítése, a ciklus végére közel 400 kilométernyi pályán roboghatnak óránként 160 kilométeres sebességgel a korszerű vonatok.

Még könnyebb lesz autózni ezután a 8-as úton

Megkezdődhet az építkezés a 8-as út Körmend és az osztrák határ közötti, új nyomvonalon vezetett szakaszán, amely többek közt az Opel szentgotthárdi gyárának biztosít jobb elérést.

NFM: 900 kilométer gyorsforgalmi út épül 2022-ig

A közlekedésfejlesztés az elmúlt évek kormányzati politikájának nyertese Magyarországon, ezt támasztja alá, hogy a kormány 2022-ig 2500 milliárd forintot fordít 900 kilométernyi gyorsforgalmi úthálózat építésére, a pénz 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát pedig az Európai Unió biztosítja – mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

A borostyánúton érkezik majd a kínai áru

Megalakult a Borostyán vasúti árufuvarozási folyosó. Az alapító megállapodást Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia képviselői írták alá tegnap Brüsszelben.

Autópályán előzzük meg Ausztriát

Lázár János egy egri szakmai fórumon bejelentette, hogy 2022-re hazánkban hosszabb lesz az autópálya-hálózat, mint Ausztriá­ban.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.