2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja

Címke: hőmérséklet

63 cikk 1/7 oldal

Meteorológiai szolgálat: csaknem rekord meleg volt az ősz

Melegebb és szárazabb volt az idei ősz a szokásosnál; 1901 óta ez volt a 2. legmelegebb ősz, a 2018-as év pedig akár a legmelegebb esztendő is lehet Magyarországon – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

November első hétvégéjén is 20 fok körül alakulnak a maximumok

November első hétvégéjén is 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Emellett esőre, de napsütésre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Plusz harmincöt

Mfelénk is felborult az éghajlati rend, gatyarohasztó a kánikula. Pontos értékekről nem tudok beszámolni, a kerti hőmérő már napokkal ezelőtt kilépett a skálájából, és megolvadt.

Elkerülhetetlen a Föld további felmelegedése

Globális melegrekordot regisztráltak tavaly, de nemcsak az átlagos hőmérséklet nőtt, hanem a jégtakarók olvadása és a szén-dioxid-koncentráció növekedése is folytatódott.
63 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.