2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: homeopátia

11 cikk 1/2 oldal

Csak modern gyógyszerben bízunk

Az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerek ugyanis hatásosabbak a korábbi készítményeknél, korábban nem kezelhető betegségekre is használhatók.

Szűz víz

A kóklerek gátlás nélkül kihasználták és kihasználják a modern kommunikációs csatornák által biztosított lehetőségeket – figyelmeztet Fábián István, a Debreceni Egyetem professzora.

A páciens csendesen szót kér

Mi, páciensek nem rendelkezünk laboratóriummal, csak a saját tapasztalatainkkal. Mellesleg nekem véletlenül a homeopátiával kapcsolatban is volt pozitív élményem.

Magyar hatóság nem tudja betiltani a homeopátiás szereket

Sem a magyar hatóságok, sem pedig a gyógyszerészeti kamara nincs abban a helyzetben, hogy betiltsák a homeopátiás szereket – mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke kedd este az M1 aktuális csatornán.

Ki az áltudományokkal az egyetemekről!

A tudomány mára legyűrte az áltudományt. Egyetlen terület maradt, ahol még napjainkban is él és virul az áltudomány: az egészségügy.

Zsákutca a homeopátia

Továbbra sincs bizonyíték arra, hogy a homeopátiás szerek hatékonyabbak lennének, mint bármilyen placebo készítmény.

A hatásosságot nem kell bizonyítani a homeopátiás készítményeknél

Egy uniós jogszabály az alapja a homeopátiás készítmények magyarországi forgalmazásának, azonban ezen szerek esetében is ellenőrzött a gyártás, a termék tisztasága, minősége, előállításukhoz gyógyszergyártási engedély kell, csak a hatásosságot nem kell bizonyítani – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az MTI-vel.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.