2022. augusztus 15., hétfő, Mária napja

Címke: hőhullám

17 cikk 1/2 oldal

Drasztikuson megnőhet a hőhullámokkal összefüggő halálozások száma 2080-ra

A világ bizonyos részein 2080-ra drasztikuson megnőhet a hőhullámokkal összefüggő halálozások száma, amennyiben az emberek nem tudnak alkalmazkodni az egyre emelkedő hőmérsékletekhez – figyelmeztetnek kutatók, rámutatva, hogy a szükséges intézkedések megtételével ugyanakkor csökkenthető a szélsőséges hőséggel összefüggő többlethalálozások kockázata.

Lecsapott Japánra a Pacsirta

Legalább 21 ember megsérült Japánban és tízezrek evakuálását rendelték el, amikor a Dzsongdari nevű tájfun lecsapott az ország középső és nyugati, árvizek sújtotta részén.

Szakértő: közeledik a nyár első hőhulláma

Közeledik a nyár első komolyabb hőhulláma, de nem kell a tavalyihoz hasonló extrém melegre számítani – mondta Pintér Ferenc, a Meteoklinika igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hőhullám sújtja Görögországot, az Akropoliszt is bezárták

Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt – a turisták egészségének megőrzése érdekében – már kora délután bezárt Athénban az Akropolisz.

Vízkorlátozást vezetnek be Rómában a szárazság miatt

Csökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt – jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.