2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: HIV

14 cikk 1/2 oldal

Sokan nem tudják, hogy fertőzöttek

Ma Magyarországon mintegy kétezer HIV-fertőzöttet tartanak nyilván, de akár még kétszer ennyien is lehetnek azok, akik nem is tudják, hogy az AIDS vírusa ott van a szervezetükben.

Sokan nem tudják, hogy AIDS-betegek

Becslések szerint világszerte csaknem 37 millióan hordozzák az AIDS vírusát, de ahogy Magyarországon, másutt sem végeztet tesztet minden fertőzött.

Szükséges a rutinszerű HIV-szűrés

Hazánkban két-háromezer olyan személy lehet, aki nem tudja magáról, hogy HIV-fertőzött vagy AIDS-beteg, és aki könnyen megfertőzhet másokat.

HIV-pozitív baba született

Idén június végéig már majdnem annyian haltak meg AIDS-ben Magyarországon, mint tavaly egész évben. Akkor összesen 11 áldozatot követelt a kór, idén már 8-an vesztették életüket, és több mint száz új esetet regisztráltak.

A fesztiválszezonban nő a HIV-fertőzés veszélye

A kezdődő fesztiválszezonra sok alkalmi kapcsolat jellemző, ami növeli a HIV-fertőzés veszélyét – közölte az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Nem félünk már eléggé az AIDS-től

Tovább emelkedik Magyarországon a HIV-fertőzések, illetve az AIDS-megbetegedések száma – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) statisztikájából.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.