2022. augusztus 12., péntek, Klára napja

Címke: hitler

33 cikk 1/4 oldal

Brüsszelnek nem tetszik az olasz jóléti csomag

A befektetők igényei, az uniós kötelezettségek és az olasz kormány kampányígéreteinek többes nyomása alá került a pénzügyminiszter, Giovanni Tria.

Háttérkép: Hitler és Sztálin álmodni sem mert volna ilyen szuperstruktúráról

A média és a vélemény hatalma. Sem Adolf Hitlernek, sem pedig Joszif Visszarionovics Sztálinnak nem állt rendelkezésére olyan véleményformáló hatalom, olyan cenzúra és olyan, a narratívákat meghatározó rendszer, ami napjainkban Mark Zuckerberg rendelkezésére áll, aki valójában egy olyan figura, akit „odatettek” – hangzott el a Háttérkép legutóbbi adásában. Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt folytatta a pénz és a hatalom összefüggéseinek elemzését. Ezúttal a világértelmezési narratívák és a bérek oldaláról vették a témát szemügyre.

A diktatúrák áldozataira emlékezünk

Az emlékezés időpontja ahhoz kötődik, hogy hetvenkilenc évvel ezelőtt kötött szövetséget egymással Hitler és Sztálin Közép- és Kelet-Európa felosztására.

Nemzeti Feltámasztási Ügynökség

Egy napon udvarias, de mosolytalan, fekete öltönyös férfiak jöttek értem, politikusok és országos főméltóságok győzködtek arról, hogy az életem már nem az enyém.

Hitler valóban meghalt 1945-ben a fogain végzett vizsgálat szerint

Adolf Hitler valóban meghalt 1945-ben Berlinben, halálát kétségkívül cián és egy pisztolygolyó okozta - állapították meg francia tudósok a náci diktátor Moszkvában őrzött fogdarabjai és a neki tulajdonított koponyacsont vizsgálata révén.
33 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.