2020. március 28., szombat, Gedeon, Johanna napja

Címke: hitelminősítők

47 cikk 1/5 oldal

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Fitch Ratings, és ezzel befejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata. Londoni pénzügyi elemzők véleménye szerint a magyar gazdaság idei növekedése várhatóan meghaladja a Fitch által az előző felülvizsgálat idején előrejelzett ütemet, nem biztos azonban, hogy ez önmagában elégséges lesz a magyar osztályzat vagy a stabil osztályzati kilátás javításához.

Pozitív kilátásra van esély

Bár a hitelminősítők megtehetnék, és több magyar makroadat alapján szóba jöhetne az is, hogy kilátásjavítás nélkül felminősítik Magyarországot, várhatóan nem ez lesz a menetrend.

Idén ismét felminősíthetik Magyarországot

Miután a Standard & Poor’s a napokban megerősítette Magyarország államadós-besorolását, ezen a héten újabb nemzetközi hitelminősítőnél kerülünk sorra.

Az esőkabát és a letelepedési kötvények

A letelepedési kötvény bevezetésével úgy jutott a magyar állam jó áron devizaforráshoz, hogy tulajdonképpen megkerülte a hisztérikus hangokat.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.