2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: hidegfront

19 cikk 1/2 oldal

Erős széllel érkezik a hidegfront

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Lehűti az ország nyugati felét a hidegfront

Hidegfront vonul át felettünk, ez többfelé záport, zivatart okoz, és az ország nagy részét pár fokkal visszaesik a hőmérséklet – közölte a meteorológia szolgálat a honlapján.

Enyhe hidegfront érkezik hétvégére

Kuntár Roland meteorológus kifejtette: jelenleg anticiklon alakítja az időjárást, és a sok napsütést csak kevés felhő zavarja.

Meghatározza hétvégénket a „Nárcisz-front”

A hét végén markáns hidegfront érkezik, többfelé erős, viharos szélre kell számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután a Facebook-oldalán.

Özönvízszerű esővel, orkán erejű széllel csapott le a hidegfront

Heves viharokkal vonult át egy hidegfront Magyarországon. Pécsett egy fesztivált mosott el az özönvízszerű eső, a belvárosban térdig érő víz hömpölygött, miután lecsapott egy úgynevezett szupercella a baranyai megyeszékhelyre. Bács-Kiskun megyében is több helyre riasztották a tűzoltókat. Kiskunhalason egy ház tetejére omlott egy fűzfa az orkán erejű szélben. Vasárnap is esett az eső országszerte, több megyében, elsősorban a dél-keleti országrészben volt és van még most is riasztás.

Ennyi volt a hidegfront

A hidegfront elhagyja térségünket, és nyugat felől anticiklon helyeződik fölénk. Holnap a nyugat-európai ciklon előoldalán dél felől ismét egyre melegebb, többnyire száraz levegő érkezik a Kárpát-medence fölé.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.