2020. június 3., szerda, Klotild napja

Címke: hiányosságok

17 cikk 1/2 oldal

Csökkent az uniós jog alkalmazásának hiányosságai miatti eljárások száma

Az európai uniós jog alkalmazásának hiányosságai miatt az EU-tagországok ellen indított, folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárások száma 2017-ben kismértékben, 5,91 százalékkal csökkent az előző évhez képest – derül ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentéséből.

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a Porsche Bankot

Az MNB 19 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Porsche Bank Hungária Zrt.-t vállalatirányítási, kockázatkezelési, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási és informatikai tevékenységet érintő hiányosságok miatt, a feltárt jogsértések nem veszélyeztetik a bank megbízható működését – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-t.

Thomas Doll elégedetlen

Sok olyan utánpótláskorú fiatal nő fel, aki például nem tudja, hogyan kell jól fejelni – fogalmazta meg bírálatát a Ferencváros vezetőedzője.

Osztrák külügyminiszter: az uniónak jelentős hiányosságai vannak

Küzdeni kell az Európai Unió jelentős hiányosságai ellen, ha nem akarjuk, hogy több tagállamban is hasonló uniós közhangulat legyen, mint Nagy-Britanniában – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Die Presse című osztrák lapnak adott interjújában, amely kedden jelent meg.

Nem hatékony az oktatás

A tapasztalatok alapján a nyelviskolákban a gyerekek tíz hét alatt megtanulják azt a tananyagot, amelyet az iskolában egy év alatt sajátítanak el.

OKF: még mindig sok a tűzvédelmi szabálytalanság a társasházakban

Bár kis mértékben javult a középmagas és magas lakóépületek tűzvédelmi helyzete, még mindig sok a szabálytalanság. A legtöbb bírságot a menekülési útvonalak leszűkítése miatt szabták ki a katasztrófavédelmi kirendeltségek az őszi ellenőrzéseiken.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.