2019. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: hiány

131 cikk 1/14 oldal

1445 milliárd forint az államháztartás tavalyi hiánya, önkormányzatok nélkül

Tavaly decemberben az államháztartás 397,3 milliárd forintos többlettel zárt, így az éves pénzforgalmi hiány 1445,1 milliárd forint lett, erősítette meg kedden kiadott részletes jelentésben a Pénzügyminisztérium (PM). A hiány 388,3 milliárddal kisebb az előző évinél, de 84,5 milliárd forinttal, 6,2 százalékkal meghaladja a törvényben előirányzott összeget.

Kisebb adókat hoz az új év

A kormány döntése nyomán jövőre újabb adócsökkentési változások lépnek életbe, amelyek pozitívan érintik mind a háztartásokat, mind a vállalkozókat.

Kiegyezés az olasz költségvetésről

Olaszország koalíciós kormánya engedett, és az Európai Bizottság elvárásaihoz közeledve módosította 2019-es költségvetési tervét, egyelőre véget vetve a hónapok óta zajló vitának.

Nincs veszélyben a hiánycél

Számszerűen továbbra is magas az államháztartási hiány, ám ez nem veszélyezteti az éves célt, és nem mutatható ki jelentősebb kockázat sem.

Egyre kevesebb gyerek tanul szobafestőnek

Németh László: A digitalizáció és a robotizáció, illetve a szakképzett munkaerő utánpótlása komoly kihívás elé állítja a mikro- és kisvállalkozásokat.

Elhagyja-e Róma az eurót?

Jean-Claude Juncker egy újabb görög válságot lát körvonalazódni, szerinte Róma terveibe az eurózóna is beleroppanhat.
131 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.