2019. július 23., kedd, Lenke napja

Címke: heti terror

7 cikk 1/1 oldal

A börtönben radikalizálódott a strasbourgi merénylő

Georg Spöttle elmondta: Sérif Sekatt többször ült már börtönben és úgy, mint sokan mások, ő is a börtönben ismert meg hitszónokokat, akik rávezették őt, hogy legyen belőle dzsihadista.

Az Iszlám Állam legyőzhető, de az eszméje terjed

Egyetlen ember is képes megbénítani egy egész belvárost. Ez történt a múlt hét pénteken Melbourne-ben. A metropolisz központjában egy hosszú évek óta Ausztráliában élő szomáliai származású férfi követett el terrortámadást. A merényletet az Iszlám Állam ihlette. Az ECHO TV Heti terror című műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet, katonailag ugyan el lehet pusztítani az Iszlám Államot, de a terrorszervezet eszméje képes felborítani a nyugalmi állapotban lévő rendszereket. Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, a jövőben világszerte sokkal radikálisabb fellépésre lesz szükség a terroristákkal szemben.

Földi László: Ne higgyük, hogy elpusztult az Iszlám Állam

Veszélyes maradt az Iszlám Állam dacára annak, hogy miután földrajzilag megszűnt, törvényszerűen egyre több gócban üti a fel újra a fejét – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő kiemelte: logikailag Fekete-Afrika, vagy Dél-Kelet-Ázsia lesz az új központja a terrorizmusnak.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.