2020. május 25., hétfő, Orbán napja

Címke: hetes cikkely

6 cikk 1/1 oldal

Sargentini megsürgetné a hazánk elleni eljárást

A holland politikus a Néppárt vezetőit ostorozta, akik „boldogan papolnak az uniós értékekről, de nem tesznek semmit, amikor valóban meg kellene védeni a demokráciát”.

Brüsszel újabb ajánlásait venné figyelembe Varsó

A lengyel szejm honlapján közzétették pénteken a legfelsőbb bíróságról szóló törvényjavaslatot, amely figyelembe veszi az Európai Bizottságnak a Lengyelországgal szemben indított jogállamisági eljárásban megfogalmazott újabb ajánlásait, a változások alapján Varsó a 7. cikk szerinti eljárás visszavonását várja Brüsszeltől.

Megindulhat a hetes cikk szerinti eljárás Lengyelország ellen

Franciaország és Németország támogatni fogja az Európai Bizottságot, ha úgy dönt, jövő héten megindíthatja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt – közölte Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján pénteken.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.