2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: Hessen

13 cikk 1/2 oldal

Századvég: vége a Merkel-korszaknak

Pócza István azt mondta, a német sajtóban már arról írnak, hogy végre el kellene kezdeni keresni a német kancellár és pártelnök, a nagyobbik kormánypárt (CDU) vezetőjének utódát.

Újabb pofon Merkelnek

Bár első helyen futott be Hessenben az Angela Merkel CDU exit poll eredmények szerint a párt jócskán meggyengült a 2013-as tartományi választások óta.

Berlin felett az ég

Mérget már nem vennénk rá, hogy 2019-ben is Angela Merkelnek hívják majd a német kancellárt, az az év ugyanis a számlák rendezésének éve lehet Európában.

Veszteség várja Hessenben a CDU-t

A kereszténydemokraták (CDU) és a szociáldemokraták (SPD) most vasárnap Hessenben futhatnak két számjegy körüli veszteségekbe.

Tartományi vezető: Erdogan nem szívesen látott vendég Németországban

Recep Tayyip Edogan török államfő túl messzire ment azzal, hogy a nácikhoz hasonlította a német kormányt, és már nem szívesen látott vendég az országban – jelentette ki kedden Volker Bouffier, Hessen szövetségi tartomány miniszterelnöke, Angela Merkel német kancellár egyik fő szövetségese.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.