2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: Herczegh András

6 cikk 1/1 oldal

Új generáció az agráriumban

Több mint tizenhárommilliárd forint sorsáról döntött a napokban a Miniszterelnökség, ezúttal a fia­tal gazdák örülhetnek. Az induló támogatást mintegy ezer igénylőnek ítélték oda.

Előtérbe kerültek a beruházások

Sorsdöntő évek előtt áll a magyar agrárium, most dől el, hogy a gazdaságok tudnak-e élni a kedvező kamatkörnyezet és az európai ­uniós támogatások adta lehetőségekkel.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány segíti az agrárvállalkozásokat

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar hitelállományának folyamatos bővülésében jelentős szerepe van a finanszírozói bizalom növekedésének és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességének – mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kedden az AVHGA éves üzleti partnertalálkozóján.

Agrárium: hitelezési dömping indul

A garanciavállalásnak köszönhetően azok a kisebb termelők is javíthatnak a helyzetükön, akik piaci alapon nem kapnának kölcsönt a bankjuktól.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.