2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: hent

11 cikk 1/2 oldal

A Szigeten is védik a szellemi tulajdont

Alkotóknak, kreatív vállalkozóknak a szellemi tulajdon védelméről, az oltalomszerzésről és az úgynevezett újdonságrontásról tartanak játékos formában hasznos ismeretterjesztést a Szigeten.

Az árérzékenységet használják ki a csalók

A csalók működése a becslések szerint évi 230 mil­liárd forintos gazdasági kárt okoz hazánknak, ráadásul a fogyasztókra leselkedő egészségügyi kockázatok is jelentősek.

Tudatos fogyasztóvá kell nevelni az internet felhasználóit is

Tudatos fogyasztóvá kell nevelni az internetes tartalom felhasználóit is – hangsúlyozta Horváth Péter, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) munkacsoportvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A neten és a piacokon veszünk hamisítványokat

Nőtt ugyanakkor azok aránya, akik kitartottak az eredeti áruk mellett: a válaszadók csaknem fele, egészen pontosan 47 százaléka nem vett utánzatot az elmúlt egy évben.

Sok fiatal alacsony árért hamis terméket is vásárol

A 15–24 év közötti korosztály, vagyis a fiatalok csaknem háromnegyede – 72 százalékuk – az alacsonyabb ár miatt vásárol hamis terméket, mert az fontosabb szempont számukra, mint az, hogy az eredeti márkát vegye meg – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Egészségi kockázattal is jár a hamis okostelefonok használata

Az okostelefon-hamisítás a súlyos egészségi és adatbiztonsági kockázatok mellett jelentős gazdasági veszteséget is okoz, az Európai Unió legális piaci szereplői évente átlagosan 14 millió készülék eladásától esnek el – derült ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.