2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: Hegyvidék

17 cikk 1/2 oldal

Növekszik a zöldterület a Normafán

Váczi János: Szó sincs arról, hogy a Normafa erdős-parkos részén fairtás történne, szemben a héten az ellenzéki sajtóban megjelent valótlanságokkal.

Sok hó hullott az erdélyi hegyvidéken

Vastag hóréteg képződött az elmúlt 24 órában a romániai Déli-Kárpátok magas hegyein és a Székelyföldet határoló Kárpát-kanyarban.

Újraélesztés apró lépésekkel

Mintegy tíz éve dolgozik Hegyvidék önkormányzata a zugligeti lóvasút újrafelhasználásának lehetőségén, a műemlék épület megmentéséről a revitalizálási szándék ennyi idő alatt érett meg.

Matuzsálemek a bükki őserdőben

A Bükki Nemzeti Park kiterjedt erdőségeiben több ritka, valamint veszélyeztetett állat- és növényfajnak sikerült tartósan megtelepednie.

Komoly gondokat okozott a télies idő a budai hegyvidéken

Nehezen megközelíthető a Normafa környéke és jelentős fennakadások alakultak ki a környék közlekedésében, ezért a XII. kerületi önkormányzat átszállítja a Normafa Óvodából a Németvölgyi Általános Iskolába azokat a gyerekeket, akiket még nem hoztak el a szüleik.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.