2022. december 7., szerda, Ambrus napja

Címke: Hegyi Karabah

26 cikk 1/3 oldal

Hegyi-Karabahról egyeztett Genfben az örmény és az azeri államfő

Szerzs Szargszján örmény és Ilham Alijev azeri elnök a szakadár Hegyi-Karabah körüli konfliktus békés rendezésének lehetőségeiről egyeztett Genfben, az államfők megállapodtak a tárgyalások folytatásáról illetve a feszültségcsökkentésről a frontvonalakon – közölte hétfőn az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

Tusk: politikai megoldás kell a hegyi-karabahi konfliktusra

Fenntarthatatlan Hegyi-Karabah jelenlegi állapota, a konfliktusra a nemzetközi jognak megfelelő politikai megoldást kell találni – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanácsa elnöke Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Szerzs Szargszján örmény államfővel hétfőn.

Katonák csaptak össze az örmény-azeri határon

Katonák csaptak össze csütörtökön Örményország és Azerbajdzsán határán – derült ki a két állam védelmi minisztériumának tájékoztatásából. Jereván és Baku kölcsönösen egymást vádolja a tűzszünet megsértésével.

Merkel: békés, politikai megoldásra van szükség Karabahban

Békés, politikai rendezésre van szükség a hegyi-karabahi konfliktusban, és Németország az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) soros elnökeként mindent meg is tesz ezért – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az azeri államfővel folytatott megbeszélése után.

Baku: két polgári személy életét vesztette a harcokban

Két civil életét vesztette, hatan pedig súlyos sérüléseket kaptak csütörtökön a hegyi-karabahi térség egyik településén kiújuló összecsapások során, miután az április elején szokatlan hevességgel feléledt örmény-azeri konfliktus szereplői törékeny tűzszünetet kötöttek – közölte a bakui védelmi minisztérium.

A hegyi-karabahi szakadárok szerint két katonájuk meghalt az összecsapásokban

A hegyi-karabahi szakadárok szerint két katonájuk meghalt keddre virradóra az azeri hadsereggel vívott összecsapásban, miután az április elején szokatlan hevességgel feléledt örmény-azeri fegyveres összecsapások színteréül szolgáló Hegyi-Karabahban törékeny tűzszünetet kötöttek a felek.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.