2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: HDZ

32 cikk 1/4 oldal

Nem vonta meg a bizalmat a kormánytól a horvát parlament

Leszavazta a horvát parlament a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) által vezetett koalíciós kormány elmozdítására vonatkozó indítványt, amelyet Horvátország legnagyobb magánvállalata, az Agrokor súlyos pénzügyi gondjainak kezeléséhez hozott kormányzati intézkedések miatt nyújtottak be az ellenzéki pártok.

Horvát lapok: az új koalícióból egyesek profitálnak, mások veszítenek

A jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) és a liberális Horvát Néppárt (HNS) koalíciójából egyesek profitálnak majd, míg mások veszítenek vele, de lesznek olyanok is, akiknek teljesen mindegy lesz, milyen lesz a jelenlegi horvát politikai válság kimenetele – írták a horvát lapok pénteken.

A Horvát Néppárt úgy döntött mégiscsak tárgyal a HDZ-vel

A liberális Horvát Néppárt (HNS) központi bizottsága felülbírálta szerdán a párt elnökségének előző napi határozatát, és úgy döntött, tárgyalásokat kezdeményez a koalícióra lépésről a jobbközép kormányzó Horvát Demokratikus Közösséggel (HDZ).

A HDZ nyerte a helyhatósági választásokat Horvátországban

A jobboldali horvát kormányzó párt, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) lett a helyhatósági választások győztese Horvátországban – derült ki vasárnap éjjel a horvát központi választási bizottság által közzétett adatokból.

Belgrád nem örül Gotovina kinevezésének

Szerbia és Horvátország továbbra is teljesen eltérően értékeli Ante Gotovina volt hágai vádlottnak a Vihar hadműveletben betöltött szerepét – derült ki Aleksandar Vucic szerb kormányfőnek Gotovina magas horvát tisztségre történt kinevezésére adott pénteki reagálásából, amelyben a szerb politikus mindazonáltal óvakodott a kétoldalú viszony élezésétől.

Megállapodott a kormányalakításról a HDZ és a Híd

Egy hónappal a választások után a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) és a Híd Függetlenek Listája (Most) pénteken sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megállapodást kötött a közös kormányalakításról.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.