2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: hatóságok

172 cikk 1/18 oldal

Iszlám Állam: újabb őrizetbe vételek Törökországban

A török hatóságok őrizetbe vettek 12 személyt, köztük francia állampolgárokat is, akik a gyanú szerint kapcsolatban álltak az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettel – jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.

Ötszáz neonácinak nem lelik nyomát a németek

A demokratikus többségnek ébernek kell lennie. Az államnak fel kell lépnie a gyalázkodás, a kirekesztés, az antiszemitizmus, a rasszizmus és a jobboldali radikalizmus ellen – hangoztatta pár hete, a kristályéjszaka 80. évfordulóján Angela Merkel német kancellár. Ám a nagy szavakat nem mindig kísérik tettek: mint egy képviselői kérdésre adott kormányzati válaszból kiderül, a német hatóságok csaknem ötszáz neonácit, köztük erőszakos, visszaeső bűnözőket nem találnak, hiába van érvényben ellenük elfogatóparancs. Az alkotmányvédelmi hivatal idei jelentése 24 ezer szélsőjobboldalival számol.

Ismét több tucat katona ellen adtak ki elfogatóparancsot a török hatóságok

A török légierő újabb 82 aktív szolgálatos katonája ellen adott ki elfogatóparancsot kedden az ankarai főügyészség azzal a gyanúval, hogy az érintettek kapcsolatban állnak a 2016. július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
172 cikk 1/18 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.