2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: határőrség

10 cikk 1/1 oldal

Erősödhet az európai határőrség

A tervben szerepel az is, hogy a nemzeti hatóságoknak segítsen az ott tartózkodó nem uniós állampolgárok azonosításában és a kiutasítási eljárások lebonyolításában is.

Lemondott a Jobbik a honvédelemről

Az állhat a háttérben, hogy a honvédelem már nem tartozik a párt prioritásai közé, de ha így is lenne, sincs megfelelő szakpolitikus a frakcióban.

AZ EU segítségét sürgette a líbiai kormányfő-helyettes Rómában

Olaszország és főleg az EU anyagi segítségét sürgette Abdulsalam Kajman a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnök-helyettese Rómában vasárnap hangsúlyozva, hogy segítség nélkül az észak-afrikai országból Európába tartó migráció nem fog leállni, sőt tovább növekszik.

Hatékonyabb védelmet vár az új határőrségtől az EU

Eddig öt uniós tagállam – köztük Németország és Görögország – jelezte, hogy önként vállalja a stressztesztet, tehát az ügynökség felmérheti, hogy hol vannak a határaik gyenge pontjai.

Magyarországra tartó határsértőket fogott el a román határrendőrség

Húsz szíriai, iráni és iraki határsértőt, köztük hét gyereket fogtak el vasárnap hajnalban a román hatóságok a romániai Pécska (Pecica) és Németpereg (Peregu Mare) térségében, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni – közölte a Mediafax hírügynökség.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.