2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: határon túli magyarság

171 cikk 1/18 oldal

Erdélyi fiatalok lesznek a támogatások nyertesei

Navracsics Tibor az RMDSZ meghívására érkezett erdélyi látogatásra, hogy ellenőrizze, hogyan valósulnak meg a kulturális örökség európai évének részét képező tervek.

Menyhárt József: láttatnia kell magát a magyar kisebbségnek

A Magyar Közösség Pártja (MKP) elnökének legfőbb célja a szlovákiai elnökválasztáson való indulással, hogy a magyar kisebbség láttassa magát. Menyhárt József erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt szerdán.

Szőke László: Az a magyar, aki magyarul tanul

Az Erdélyi Médiatér Egyesület tartalomigazgatója elmondta, Marosvásárhelyen tudjuk nyomon követni, hogy mi fog történni azokon az erdélyi magyar településeken, ahol a románság többségbe kerül.

Könyvvel a kezükben, orvosi maszkkal az arcukon tüntettek a diákok

Könyvvel a kezükben, orvosi maszkkal az arcukon, orvosi köpenyben tüntettek hétfőn délután a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetem (MOGYTTE) folyosóin a magyar tagozat diákjai, akik nyomatékot kívántak adni annak a követelésnek, hogy szervezzék önálló struktúrába az egyetemen belül a magyar tagozatot.

Idén Székelyudvarhely mutatkozik be a Vendégváró Fesztiválon

Ebben az évben Székelyudvarhelyről az Udvarhely Néptáncműhely és a Tomcsa Sándor Színház mutatkozik be három előadással péntektől vasárnapig a Bethlen Téri Színház szervezésében a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztiválon Budapesten.

A kicsinek képzelt ország

A kisebbek és közepesek közül a rakoncátlanabbak, mert önállóbb politikát folytatók, időnként kihúzhatják a gyufát, és megkaphatják: számít a méret, hallgass a neved!
171 cikk 1/18 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.