2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: határellenörzés

133 cikk 1/14 oldal

Az EP a schengeni övezet kiterjesztését sürgeti Bulgáriára és Romániára

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott, nem jogalkotási állásfoglalásában arra kérte fel az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanácsot, hogy mihamarabb hozzon pozitív döntést Bulgária és Románia schengeni övezeti tagságáról.

Koszovói albán csapatok indultak meg a szerbiai határ felé

Koszovói albán csapatok indultak meg a szerbek lakta Észak-Koszovóba és a szerbiai határ felé, Belgrád egyelőre figyeli a lépéseiket, és ha kell, közbelép – közölte Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön.

Észak- és Dél-Korea folytatja a határellenőrzési posztok felszámolását

A két Korea közötti enyhülés jegyében Észak-Korea kedden tíz határellenőrzési posztot semmisített meg az Észak- és Dél-Korea közötti, szigorúan őrzött határon. Dél-koreai katonák megerősítették, hogy az ellenőrző posztokat a megbeszélt időpontra teljesen lerombolták – közölte a szöuli védelmi minisztérium.

Kompromisszum az ír–északír határügyben

A kompromisszumos megoldás célja, hogy el lehessen kerülni a régóta nem létező határellenőrzés visszaállítását Észak-Írország és az Ír Köztársaság között.

Brexit: az ír határellenőrzés kérdése továbbra is nyitott

Noha előremutató megbeszélés folyt a brit tárgyalókkal Nagy-Britanniának az Európai Unióból történő kilépése ügyében, számos kérdés, köztük az Írország és Nagy-Britannia közötti határ ellenőrzésének kérdése továbbra is nyitott – közölte Twitter-üzenetében vasárnap este Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója.

Fennáll egy megállapodás nélküli Brexit lehetősége

Theresa May kormánya a kemény Brexit politikáját követi, kiléptetve ezzel Nagy-Britanniát a vámunióból és az Európai Unió közös piacából egyaránt – jelentette ki Egedy Gergely.

Brexitaggályok Belfastban

Jelenleg az EU térfelén pattog a labda – hangoztatta észak-írországi látogatásának második napján Theresa May brit miniszterelnök.
133 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.