2022. október 4., kedd, Ferenc napja

Címke: hatalomátvétel

6 cikk 1/1 oldal

Hatalomátvétel Madridban

A spanyol demokrácia legújabb kori történetében eddig három alkalommal terjesztettek be bizalmatlansági indítványt a hatalmon lévő kormányfővel szemben.

Megpuccsolták Robert Mugabét

Házi őrizetben van és napokon belül távozhat a hatalomból Robert Mugabe zimbabwei elnök. A dél-afrikai országban a hadsereg kedd éjjel vette át a vezetést.

Átvette a hatalmat a hadsereg Zimbabwéban

A hadsereg képviselői hozzátették: akciójukkal a 93 éves elnök köreihez tartozó, az országnak „gazdasági és szociális szenvedést okozó bűnözők” ellen léptek fel.

Megpuccsolták a líbiai egységkormányt

Moammer el-Kadhafi hatalmának 2011-es megdöntése után Líbia teljes káoszba süllyedt, és a keletkezett hatalmi űrt egymással rivalizáló milíciák töltötték be.

Hiánypótló kutatás a vidéki kommunista hatalomátvételről

Amíg Európa nyugati felében 1945 egy békés időszak kezdetét jelentette, addig Közép-Európának újabb diktatúrát hozott, és a kommunisták Magyarországon megkezdték Moszkva irányításával a hatalom átvételét.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.