2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: hatalom

39 cikk 1/4 oldal

Hősökre szükségünk van

A névtelenség és arctalanság némaságát csak úgy lehetett fenntartani, hogy elhallgattatták azokat, akik megénekelhették volna a forradalom napjait.

Nem kérünk a birodalmakból!

Sem tatár–mongolból, sem oszmánból, sem Habsburgból, sem németből, sem szovjetből, sem iszlámból, sem európaiból, sem pénzügyiből, sem nyílt társadalmiból. Semmilyenből.

Megnőtt Erdogan hatalma

A június 24-én újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan hétfőn letette az államfői esküt a parlamentben. Ezzel Törökországban hivatalosan is végrehajtó elnöki rendszer lépett életbe.

Tüntető tömegbe lőttek bele Iránban a biztonsági erők

A vízhiány miatt tüntető tömegbe lőttek bele vasárnap az iráni biztonsági erők az ország délnyugati részén, de a hatóságok közlése szerint halálos áldozatok nem voltak, csak egy ember sebesült meg az összetűzésekben.

A győzelem lehetőség és felelősség

A csaláselmélettel szemben volna néhány más eredménymagyarázat-javaslatunk. A Fidesz sikerének titka sokkal egyszerűbb. A gazdaság növekszik, az életszínvonal emelkedik, a szuverenitás erősödik.

Lecke a politikusoknak

Néhányan közülük – részben a felelősség elől menekülve – most hirtelen kiiratkoznának az országos politikából, a többség még mindig javítási lehetőséget kér.

Pénzeszsákok hattyúdala

Az országgyűlési választások előtt az ellenzéki pártok a szuverenitásunkkal kereskednek, és szolgálataikért cserébe a helytartói hatalmat kérik.

Gyurcsány, a kártékony politikus

A mi kártevőnk az államcsőd szélére sodorta hazánkat, majd az IMF, a Világbank és az Európai Unió Központi Bankja rabláncára verte.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.