2021. augusztus 2., hétfő, Lehel napja

Címke: használtautó

15 cikk 1/2 oldal

Tovább nőtt a használt autók magánimportja

Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az idén az első háromnegyed évben, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – ismerteti a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a DasWeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fontos a kártörténet ismerete

A vevők védelmét szolgálja a csalókkal szemben, ha a gépjárműimportőrök nem szolgáltatják ki a használt gépkocsik kilométer­óra-állását bárkinek.

A használtautók éve lehet az idei

A használtautók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig az idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt, és 85 százalékuk használt autót venne – derül ki a Cofidis Magyarország használtautó körképéből, amit a keddi sajtótájékoztatón ismertettek.

Nem csökkent Európában a használt VW dízel autók ára

Nincs alapja a kártérítési követelésnek, mert nem csökken a Volkswagen emissziós botrányban érintett dízel modelljeinek ára az európai használtautó-piacon – írja az Automotive News Europe autóipari hírportál.

Tizenéves BMW a magyarok kedvence

Ismét emelkedett a használt autók iránti érdeklődés: 2015-ben 11 százalékkal több gépkocsit vásároltak másodkézből, mint 2014-ben – tette közzé a Das WeltAuto. A januártól decemberig tartó időszakban összesen 545 597 négykerekű talált gazdára, ami már majdnem elérte a 2008-as válság előtti időszakot jellemző vásárlások számát.

A használt autók csaknem negyede külföldről jön

Akár a 130 ezret is elérheti az idén a külföldről behozott használt autók száma. A gép­­járműimportőrök fájlalják, hogy a behozott autók átlagéletkora 11 év.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.