2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: Hashim Thaci

18 cikk 1/2 oldal

Sebastian Kurz nem sietné el a koszovói állampolgárok vízumliberalizációját

Sebastian Kurz osztrák kancellár kételyeket táplál a koszovói hadsereg megalakításával kapcsolatban, és a koszovói állampolgárok vízumliberalizációját sem sietné el – ezekről a témákról is szó volt az osztrák kancellár és Hashim Thaci koszovói elnök keddi pristinai találkozóján.

Elmaradt a szerb és a koszovói elnök találkozója Brüsszelben

A várakozásokkal ellentétben végül nem találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb és Hashim Thaci koszovói elnök pénteken Brüsszelben, miután előbbi lemondta a tárgyalást, mondván, hogy annak jelenleg nincsenek meg a minimális feltételei.

Albán állampolgárságot kért a koszovóiak számára Hashim Thaci

Albán állampolgárságot kért Ilir Meta albán államfőtől a koszovóiak számára Hashim Thaci koszovói elnök, mert szerinte a koszovóiak csak így kerülhetnek közel az Európai Unióhoz, Ilir Meta azonban elutasította kollégája kérését – számolt be róla a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

NATO-főparancsnok: a KFOR addig marad Koszovóban, ameddig szükség lesz rá

A KFOR, vagyis a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő mindaddig Koszovóban marad, ameddig szükség lesz rá – jelentette ki Curtis Scaparrotti, a NATO európai haderejének főparancsnoka a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjújában, amelyet a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) nagy terjedelemben ismertetett a honlapján csütörtökön.

Ellenségesebb lehet az EU-val Koszovó

A korábban a Hashim Thaci államfő vezette nagyobbik kormánypárt, a Koszovói Demokrata Párt (PDK), illetve két szövetségese nyerte meg az előre hozott parlamenti választásokat Koszovóban az exit poll eredmények szerint.

Franciaország nem adja ki Szerbiának Ramush Haradinajt

Elutasította a Szerbiában háborús bűnökkel vádolt Ramush Haradinaj volt koszovói miniszterelnök és lázadóparancsnok kiadatását Belgrádnak az ügyében eljáró francia fellebbviteli bíróság csütörtökön.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.