2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: hargita

14 cikk 1/2 oldal

Egyre többször észlelnek barna medvét hazánkban

A közelmúltban lőtték ki a Hargitát rettegésben tartó medvét. Ugyan az állatot határainkon túl ejtették el, de Magyarországon is megszaporodott a nagyragadozók észlelése.

Padlizsánkrém

Közel hétezer barna medve él Romániában, ennek jelentős része a Székelyföldön. A túlszaporodott bundások haszonállatokat ölnek meg, emberre támadnak. Vadászatukat betiltották.

Bozóttűz pusztít a Madarasi Hargitán

Mintegy három hektáron gyulladt ki a bozót a Madarasi Hargita hegycsúcs közelében – jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

Amikor sarki fényt láttak a Hargitán

Demeter Szilárd első mondatában benne van mindaz, amit a fülszövegben olvashatunk a könyvről, és a szöveg egyáltalán nem hazudtolja meg a nagyszerű ígéretet.

Gyergyószék a díszvendége a Székely Fesztiválnak

A Gyergyószék települései a díszvendégei az idei Székely Fesztiválnak, amelyet a hétvégén rendeznek meg a budapesti Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig kulturális programokkal, székely ételekkel, italokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

Havazott a Hargitán

Havazott szerda délelőtt a székelyföldi Hargitafürdőn – közölte az Agerpres hírügynökség.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.