2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: harc

63 cikk 1/7 oldal

Frontkarácsony

A karok most kézfogásra, ölelésre mozdultak – dacolva paranccsal, hadbírósággal. Ilyet még sosem látott az árkokkal szabdalt csatamező, ahonnét már a dalosmadarak is elköltöztek.

Hatályba lépett a tűzszünet Hodeidában

Hatályba lépett kedden nulla órakor a tűzszünet Jemen Hodeida nevű kikötővárosában és az azonos nevű kormányzóságban a Vörös-tenger partján.

Idézésekkel szállnak harcba a demokraták

Nemcsak a félidős választások eredménye, de az igazságügy-miniszter lemondása is átrendezi az erőviszonyokat Washingtonban a Donald Trumpot fenyegető vizsgálatokkal kapcsolatban.

Az idlíbi dzsihadisták folytatni akarják harcukat Szíriában

Folytatni akarják a damaszkuszi rezsim elleni harcukat – közölték vasárnap az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb lázadó erejének számító dzsihadisták, miközben megfigyelők szerint a lejárt október 15-i határidő ellenére még nem hagyták el azt a térséget, ahol Törökország és Oroszország megállapodása értelmében demilitarizált övezetet kellene létrehozni.

Gyilkolni hang nélkül

Miért érdekesek ezek a katonaélmények? Mert új típusú hadviselésről olvashatunk bennük, amely a szemünk előtt született meg, és amelyről valójában igen keveset tudunk.

Ankara számít Oroszország támogatására a szíriai kurd szervezetek elleni harcában

Törökország számít Oroszország támogatására az Ankara által terrorszervezetnek minősített Demokratikus Egység Pártja (PYD) észak-szíriai kurd politikai tömörülés, valamint az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurdok dominálta ernyőszervezet elleni harcában – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök a Kommerszant orosz lapban vasárnap este megjelent írásában.
63 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.