2022. november 26., szombat, Virág napja

Címke: Hamvas Béla

25 cikk 1/3 oldal

Véget nem érő háború kezdődött

Az Új világ született című első világháborús kiállítás harmadik része a háború utáni, 1918–1922 közötti új rend kialakulását mutatja be

Nagyság a kánonon kívül

Kétnapos, irodalmi és bölcseleti előadásokkal, felolvasásokkal egybefűzött konferenciát szenteltek az elmúlt hét végén az ötven éve elhunyt Hamvas Bélának.

Konferencián emlékeztek meg Hamvas Béláról

Az In memoriam Hamvas Béla című konferencián az előadások mellett irodalmi beszélgetések, borkóstolók és felolvasások is várták a közönséget.

Más valóságok megragadhatósága

Hamvas Béla halálának 50. évfordulója alkalmából kétnapos konferenciát tart a Hamvas Alapítvány az Aranytíz Kulturális Központban október 26–27-én.

A közvélemény

A tömeg annak a modern „egyenlősítő” európai időnek a terméke, amelynek a lényege a létezés „ellaposodása”, a személyiség autonómiájának felszámolása vagy önkéntes feladása.

Hamvas-napok Balatonfüreden

Elmaradhatatlan eseménye a Kultúra városa címet viselő Balatonfüred irodalmi életének Hamvas Béla munkásságának évenkénti felidézése.

Hamvas napokat rendeznek Balatonfüreden

Hamvas napokat rendeznek péntektől Balatonfüreden. Az 1968-ban elhunyt író, filozófus, esztéta emlékére szervezett kétnapos rendezvényen kötetbemutatóval, kiállítással és filmvetítéssel várják az érdeklődőket - tájékoztatta szombaton az MTI-t a rendezvény szervezője.

Bormámorban omladozó falak, lehulló maszkok

A Jaross Viktória rendezésében készült, Hamvas Béla művei nyomán írt Bormámor című, borkóstolóval egybekötött zenés játékot december 9–10-én tekinthetik meg az érdeklődők.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.