2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: hamis tanuzás

9 cikk 1/1 oldal

Malina Hedvig nem követett el bűncselekményt

Ezzel véget érhet a most 35 éves felvidéki magyar asszony 12 éves meghurcoltatása. Szlovákiában ugyanis még azt is megpróbálták, hogy elmegyógyintézetbe zárassák.

Megszűnt a nyomozás Zsák Malina Hedvig ügyében

Bizonyítékok hiányában a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette Zsák Malina Hedvig ellen a nyomozást és ezzel a büntetőeljárást, amelyet a szlovák hatóságok indítottak hamis tanúzás és más bűncselekmények miatt – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Újra nyomoznak a lúgos főorvos ügyében

Bírósági eljárásban elkövetett hamis tanúzás gyanújával rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség a lúgos orvosként elhíresült férfi ügyéhez kapcsolódóan.

Átírták egy nő kórlapját a halála után

Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két kórházi ápoló ellen, akik hamis adatokkal adták át a rendőrségnek egy, a kórházban elhunyt nő ápolási dokumentumait – közölte a vádhatóság.

Hamis tanúzás miatt emeltek vádat ápolók ellen

Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két kórházi ápolóval szemben, akik hamis adatokkal adták át a rendőrségnek egy a kórházban elhunyt nő ápolási dokumentumait – közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

Romagyilkosságok: még egy tárgyalás hátravan

Hamis tanúzás miatt állt bíróság elé F.-né Ny. Éva, aki alibit igazolt a romagyilkosságok vádlottjainak a tiszalöki támadásuk időpontjára. Az asszony akár nyolc évet is kaphat.

Egyelőre nem lehet eljárást indítani a „lúgos ügyben” a hamis tanúzás miatt

A „lúgos ügyben” az iratokhoz csatolt, valótlan tartalmú levél miatt egyelőre nem lehet büntetőeljárást indítani – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-vel szerdán. Hozzátette: az alapügy jogerős befejezése után azonban az ügyészség haladéktalanul elbírálja a hamis tanúzás miatt tett feljelentést.

Vádat emeltek hamis fordításért egy budapesti tolmács ellen

Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség egy 63 éves, arab nyelvű szakfordító-tolmácsként dolgozó budapesti nő ellen – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.