2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: Hamburg

79 cikk 1/8 oldal

A vallási tájkép (m)ecsetvonásai

A nyugati kultúrafejlődés eltorzult akkor, amikor nem feltételezett többé egy szeretetteljes, fiát és vele mindent nekünk áldozó, de szent voltáról le nem mondható Istent.

Németország: egyre több a szélsőséges

Időközben nőtt – mégpedig csaknem 30 ezer főre – a szélsőbaloldaliak száma is. A német alkotmányvédelem közülük kilencezret tart erőszakra hajlamosnak.

Elfogták a pályaudvari robbantót Hamburgban

Elfogták a vasárnapi hamburgi robbantás feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves német férfit – közölte tegnap a németországi nagyváros rendőrsége.

Megnyitotta hamburgi irodáját az MNB

A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön megnyitotta hamburgi külképviseleti irodáját; az eseményen a Bundesbank regionális elnöke, Hamburg tartomány államtitkára, Magyarország tiszteletbeli konzul asszonya, valamint magas rangú szakmai és oktatási partnerek vettek részt – közölte pénteken az MTI-vel az MNB.

Vádat emeltek a júliusi hamburgi késés támadás elkövetője ellen

Emberöléssel és hatrendbeli emberölési kísérlettel vádolta meg pénteken a németországi Hamburgban júliusban történt késes támadás elkövetőjét a német szövetségi legfőbb ügyészség, amely szerint a bűncselekmény kiemelt jelentőségű, mert a vádlott a keresztények elleni muszlim háború, a dzsihád részének tekinti a támadást.
79 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.