2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: haltermelés

7 cikk 1/1 oldal

Elég hal lesz az ünnepekre

Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI érdeklődésére.

Az éves halértékesítés harmada karácsonyra esik

A kereskedelemben a jó minőségű halak széles választéka megtalálható – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Nem lesz halhiány az idei szezonban

Az enyhe tél utáni hideg, majd a sok eső, később a hirtelen jött nyár nemcsak a gazdálkodók terveit, hanem a halak biológiai óráját is felborította.

Több halat hoznak az uniós pénzek

Jól eltalálta az ágazat igényeit a halgazdálkodási operatív program, a tógazdaságok a rendelkezésre álló 16 milliárd forintos keret egy részét már lekötötték.

Milliárdos pályázatok a haltermelőknek

A pályázati oldalra felkerült dokumentumok szerint a tógazdaságok fejlesztését célzó felhívások teljes keretösszege meghaladja a 11 milliárd forintot.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.