2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Halloween

14 cikk 1/2 oldal

Vérszomjoltás

Halloween környékén nemcsak töklámpások lepik el az ablakokat, de több vámpíros, vérfarkasos, zombis filmet is nézünk.

A jó programokért útra kel a magyar

A legtöbbeknek a kegyeleti látogatásokról is szól ez a hétvége, ezért az utakon tapasztalható sűrű autós forgalom okaként a vidéki temetők bejárása is szerepet játszik.

Japán sajátos módon értelmezi a halloweent

A világ legforgalmasabb kereszteződésének otthont adó Sibuja városrészben a hatóságok múlt szombaton öt embert is őrizetbe vettek a túlságosan durvára sikerült fesztiválozás után.

Nem mindegy, mit ünneplünk

Bár a halloween angolszász eredetű, szokásai és hagyományai pedig a pogányságban és az okkultizmusban gyökereznek, egyre népszerűbbé válik hazánkban is, főleg a fiatalok körében.

Hasított száj

Az idősebb korosztály rosszallóan nézheti az országszerte egyre több eseménnyel megjelenő Halloweent. Felmerül a kérdés: mennyire magyar az ünnep?

Gardafesztivál a Balatonnál

Ünnepi díszben várják szombaton a látogatókat a tihanyi tájházak, geotúrára invitálnak és bemutatót tartanak a hagyományőrző fanyűvők.

Az elmúlás melankóliája

Bízzunk benne, hogy a műanyag szennyáradat nem gyűri le a hagyományokat, és többen gyújtanak gyertyát, többen imádkoznak, mint ahányan előző nap hőzöngenek a halloweeni partikon.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.