2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: hálapénz

15 cikk 1/2 oldal

Segítségnyújtás elmulasztása az egészségügyben

Hiba ha valaki az egészségügy helyzetének javítását csak közgazdasági szemlélettel közelíti meg. A siker magatartásbeli, szemléleti, az etikai megújulást is magába foglaló paradigmaváltáson is múlik.

Vesztegetés elfogadása miatt két évet kapott egy orvos

Vesztegetés elfogadása miatt két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítéltek első fokon egy orvost, aki 2009 és 2013 között a betegeitől olyan ellátásért kért pénzt, amelyet az egészségbiztosító egyébként finanszíroz – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Túl a lakásrendelőkön

Egyre többen és egyre többféle egészségügyi ellátást vesznek igénybe Magyarországon magánszolgáltatóktól.

Drámai végjáték jöhet Kárpátalján

Ukrajna továbbra is lejtmenetben van: folyamatosan növekszik az infláció, ­óriási a munkanélküliség, de aki tud dolgozni, az is rendkívül keveset keres.

Sok orvos mond nemet a hálapénzre

Egy egészen friss felmérés szerint az orvosok 96 százaléka olyan egészségügyi rendszerben szeretne dolgozni, ahol egyáltalán nincs hálapénz.

Az orvosok többsége hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni

Az orvosok többsége hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, 60 százalékuk szerint azonban pusztán a béremeléssel a paraszolvencia nem fog eltűnni – derült ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) megbízásából készült felmérésből.

Szülészet, ahol nem fogadnak el hálapénzt

Az intézmények saját vállalása, hogy az ország első, egyházi fenntartású kórházában létrehozandó szülészeten az orvosok nem fogadnak el hálapénzt.

Évente ötszáz etikai eljárás indul

Magyarországon évente százmillió orvos-beteg találkozás történik, de átlagosan mindössze félezer etikai panasz érkezik a Magyar Orvosi Kamarához.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.