2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: Hajdu Szabolcs

10 cikk 1/1 oldal

Akinek 1956 soha nem ér véget

Puskával és kézigránáttal harcolt 1956-ban, majd három héttel később Nyugatra menekült. Hajdú Szabolcsnak mesés életútja volt.

Fődíjat nyert Hajdu Szabolcs filmje Isztambulban

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotása nyerte a legjobb filmnek, Papp Szilvia pedig a legjobb vágónak járó díjat a IV. Boszporusz Nemzetközi Filmfesztiválon Isztambulban.

Felvétel, csapó!

Kamaradrámába oltott családi perpatvar, focizó roma srácok és esküvő az orosz tankok árnyékában: régen készült ennyi izgalmas, sokszínű magyar film.

Éjféli vendégek

Az Ernelláék Farkaséknál egyetlen nap történéseit meséli el, úgy, hogy a kamera nem mozdul ki a helyszínként szolgáló belvárosi lakásból

Filmdömping az év végéig

A nyomozó sikere után, amely a 39. Magyar Filmszemle öt díját is bezsebelte, hét évet kellett várnunk Gigor Attila újabb egész estés munkájára.

Hajdu Szabolcs fődíjas filmje

filmtörténet nagyjainak emléket állító programszekció, a Cineclassics idén a Három szín trilógia rendezője, Krzysztof Kieslowski előtt tiszteleg.

Cassavetesi játék magyar filmben

Hajdu Szabolcs most nemcsak a feleségét, de mindkét gyermekét is bevonta a munkába, a filmbeli Farkasékat saját családjából építette fel.

Hajdu Szabolcs: filmünk nem lehúz, hanem inkább felszabadít

Sikerült készíteni egy olyan filmet, amely Magyarországon és külföldön egyaránt érvényesen szól apró emberi dolgokról, és talán segíti a nézőket a hétköznapok túlélésében – mondta Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál című film rendezője az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Hétköznapi nyavalyáink Farkaséknál

Újabb filmsikernek örülhetünk. Karlovy Varyban az 51. nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában fődíjat nyert Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál filmje.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.