2024. május 29., szerda, Magdolna napja

Címke: hagyományőrzés

25 cikk 1/3 oldal

Közös versmondás Szolnokon a magyar nyelv napján

A magyar nyelv napja alkalmából több mint ötszáz diák gyűlik majd össze közös versmondásra november 13-án, kedden délelőtt Szolnok három helyszínén csatlakozva a balatonfüredi felhíváshoz – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban

Magyarságunk számos más nemzettel ellentétben azért nem veszett el a történelem viharaiban, mert különös és erős önazonosság-tudattal rendelkezik – emelte ki Kásler Miklós.

Százötvenmillió ünnepe

Augusztus 10–12. között szervezik meg a jubileumi Kurultaj – magyar törzsi gyűlést, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét a Bács-Kiskun megyei Bugacon.

Négy napig egy csűr a világ közepe

Augusztus 2–5. között rendezik meg a Méra Világzenei Csűrfesztivált. Az kalotaszegi faluban harmadik alkalommal gyűlnek össze a világ minden tájáról a népzene művelői és csodálói.

Megerősítjük a magyar identitást

A Kurultájon az is nagyon fontos, hogy az őseinkről és a múltunkról közvetített kép a valóságon alapuljon – mondta Bíró András Zsolt a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa.

Hétvégén tartják a Végvári Napokat Gyulán

A gyulai vár 452 évvel ezelőtti ostromára emlékeznek a Végvári Napokon július 27. és 29. között – hangzott el a programsorozat sajtótájékoztatóján szerdán Gyulán.

Időutazók

Európa-szerte számos hagyományőrző eseménynek adnak otthont a kastélyok, ám Magyarországon még gyerekcipőben jár a kezdeményezés. Megnéztük, mit veszítünk.

Marosszék hazajön Budapestre

A székely ember tudatában van annak, hogy csak a hagyományokat tisztelő és óvó közösség képes irányt mutatni - mondta Tarlós István.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.