2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: hagyományok

40 cikk 1/4 oldal

Fölszállott a páva – Ma indul A Döntők Döntője

Idén az előző évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat, régi nagy kedvencek lépnek a színpadra. A két felvezető adást követően november 9-én indulnak az elődöntőkkel az élő adások.

A Döntők Döntőjével jelentkezik a Fölszállott a páva péntektől

Pénteken indul a Duna Televízión a Fölszállott a páva, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatója különleges évada. A Döntők Döntőjében az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

Különleges évaddal tér vissza a Fölszállott a páva

Különleges évaddal tér vissza a közmédia népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Hagyományok és újítások a debreceni virágkarneválon

A hagyományos programok mellett újítások sora jellemzi az idei debreceni virágkarnevált – közölte a város turisztikáért is felelős alpolgármestere szerdán sajtótájékoztatón, a nagyerdei Békás-tó partján.

Közösségépítés és globalizmus

A probléma ott kezdődik, ha kivesznek az egyes kultúrák, s minden összemosódik. Ha megszűnnek a mindent megtermékenyítő különbözőségek és csak tömegember lesz tömegadottságokkal.

A jászok hagyományait mutatják be Jászboldogházán

A jászok szokásait, művészetét, mesterségeit ismerhetik meg a látogatók Jászboldogházán szombaton, a Jászföld Hagyományőrző Egyesület által szervezett hagyományőrző napon - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A kereszténység legnagyobb ünnepe

Húsvéthétfőhöz fűződő népszokás a locsolás és ennek jutalma, a festett tojás. A locsolkodás alapja a víz tisztító, termékenységvarázsló erejébe vetett hit.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.