2019. április 23., kedd, Béla napja

Címke: Hagyományok Háza

43 cikk 1/5 oldal

Szépet hagyományozni

Hímzett álmok címmel Tóth Ágnes hímző népi iparművész emlékkiállítását nyitja meg V. Szathmári Ibolya néprajzkutató ma 15 órakor a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban.

Faragó- és hímzőpályázatot hirdet a Hagyományok Háza

Idősebb Kapoli Antal emlékére hirdeti meg idén az országos faragópályázatot a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, de várják az alkotásokat a Kisjankó Bori országos hímzőpályázatra is.

Hagyomány és jelentés

Poklade – a mohácsi busójárás megújuló hagyománya címet viseli a húshagyókeddig látogatható tárlat, amely valóban méltó a tradícióhoz, és igyekszik annak minden aspektusát láttatni.

A busók Budát is beveszik

Mi a mohácsi busójárás titka? Többek között erről szól a mohácsi busójárás hagyományát bemutató, a Budai Vigadó Kallós Zoltánról elnevezett kiállítóterében a hét végén nyíló kiállítás.

A kultúra éve volt 2018

Idén ledőlt a közélet egyik nagy tabuja: elkezdtünk vitatkozni olyan kulturális ügyekről, amelyekről szinte harminc évig beszédes hallgatás uralkodott a közéletben.

Mesekonferenciát rendeznek a Hagyományok Házában

Az élőszavas népmesemondás népszerűsítésére rendeznek konferenciát december elsején a Hagyományok Házában – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.