2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: hadművelet

30 cikk 1/3 oldal

Különleges műveleti dandár alakul Szolnokon

Háromszáz fővel növelik a Magyar Honvédség különleges rendeltetésű ezredének létszámát, így szeptemberre létrejöhet egy dandárszintű alakulat Szolnokon.

Megkezdődött a hadművelet Rakka visszafoglalására

Az Egyesült Államok támogatta arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szervezet megkezdte a hadművelet Rakka visszafoglalására az Iszlám Állam szervezettől – erősítette meg kedden az SDF.

Damaszkusz: Erdogan bejelentése leleplezte a török agresszió célját Szíriában

Recep Tayyip Erdogan török államfő saját maga leplezte le a török agresszió valódi célját Szíriában, mondván, Törökország azért kezdett hadműveletbe Szíriában, hogy véget vessen Bassár el-Aszad elnök kormányzásának – írta közleményében szerdán a damaszkuszi külügyminisztérium.

Kétfrontos támadás az Iszlám Állam ellen

Az Iszlám Államra igencsak rájár a rúd az utóbbi időszakban. Az iraki kormányerők lassan körbekerítik Moszult, a nagyváros keleti kerületeit pedig már vissza is foglalták a radikális szervezet harcosaitól. A Tigris-parti metropolisz ostroma mellett azonban az iszlamistáknak a fővárosuk védelmére is koncentrálniuk kell.

Szorul a hurok Moszul körül

Szakadatlanul törnek előre az Iszlám Állam elleni iraki koalíció egységei a terrorszervezet által megszállt Moszul irányába.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.