2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: haditengerészet

24 cikk 1/3 oldal

Tízmillió dollárt ad az ukrán haditengerészetnek az Egyesült Államok

Tízmillió dolláros (2,8 milliárd forint) pótlólagos segélyt ad Ukrajnának az Egyesült Államok a kercsi incidens után – jelentette be helyi idő szerint pénteken Robert Palladino, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője közleményében.

Orosz szenátor: Moszkva haditengerészeti bázist épít ki a Kuril-szigeteken

Megszületett az elvi döntés arról, hogy Oroszország univerzális haditengerészeti bázist építsen ki a Kuril-vonulathoz tartozó Matua szigeten – jelentette ki Franc Klincevics, az orosz parlamenti felsőház védelmi és biztonsági bizottságának első alelnöke csütörtökön Moszkvában.

Figyelmeztető lövést adott le az amerikai haditengerészet

Figyelmeztető lövést adott le kedden az amerikai haditengerészet egyik járőregysége egy iráni hajóra a Perzsa(Arab)-öböl északi részében, miután alig 140 méterre megközelítették egymást – közölte egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő.

Oroszország új repülőgép-hordozó építését tervezi

Új repülőgép-hordozó építését tervezi az orosz hadiflotta – közölte szerdán újságírókkal Viktor Burszuk, az orosz haditengerészet fegyverrendszerekért felelős parancsnokhelyettese a szentpétervári Nemzetközi Haditengerészeti Szalon rendezvényen.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.