2020. július 6., hétfő, Csaba napja

Címke: Hadiállapot

15 cikk 1/2 oldal

Véget ért a hadiállapot Ukrajnában

Porosenko korábban már többször kijelentette, hogy nem fogják meghosszabbítani a hadiállapotot annak lejárta után, kivéve, ha Oroszország nagyszabású támadást indítana Ukrajna ellen.

Porosenko döntött a hadiállapotot illetően

Az államfő leszögezte: azon az elvi állásponton van, hogy nem zavarhatja meg a jövő márciusban sorra kerülő elnökválasztás kampányát a hadiállapot.

Ukrán határstop az oroszoknak

Moszkva nem kíván reagálni a nyilvánvaló provokációra, ahogy az orosz fővárosban fogalmaztak: ha viszonoznák a kijevi lépést, abba bele lehetne őrülni.

Szakértő: a hadiállapot bevezetésével az ukrán elnök szabad kezet kap

A Kercsi öbölben történt orosz-ukrán incidens miatt szerdán Ukrajna tíz megyéjében hadiállapot lép életbe, ezzel Petro Porosenko ukrán államfő, aki egyben a hadsereg főparancsnoka is szabad kezet kap – mondta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kinek jó a hadiállapot?

Amennyiben az államfő tényleg azon spekulált, hogy az ukrán hadihajókkal történtekre adott válaszként elfogadott hadiállapottal meghosszabbíthatja mandátumát, akkor valóban eltaktikázta magát.

Szakértő: mindkét fél felelős a feszültség fokozásáért

Mind az orosz, mind az ukrán fél felelős azért, hogy fokozódik a feszültség a két ország között, ám a hadiállapot bevezetésével az ukránok „túltolták a biciklit” – jelentette ki Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.